De beste zorg op maat

Behandelingen

Wat kunnen wij voor u doen?
Pijn of beperkingen (blokkades) bij het bewegen kan tal van oorzaken hebben. Wij helpen om uw klachten weg te nemen of te verminderen. Dit doen we door massages, mobilisatie technieken, oefentherapie en/of medische trainingen. Ook adviseren we over het gebruik van medische hulpstukken. Als het nodig is dan verwijzen we u door naar artsen of specialisten op andere vakgebieden.

Intake en screening
Bij de intake bespreekt de fysiotherapeut uw klachten en krijgt u gelijk een advies en/of behandeling. Daarnaast wordt het eventuele behandelplan besproken of krijgt u een doorverwijzing. Ook is het mogelijk om u aan te melden bij een groepstraining in onze praktijk. U kunt bij ons terecht na doorverwijzing door een arts of op eigen initiatief als uw klachten of vragen heeft waar we als fysiotherapeut bij behulpzaam kunnen zijn.

Specialisaties Fysiotherapie Herengracht
De praktijk biedt de volgende specialisaties en trainingen:

  • manuele therapie
  • sportfysiotherapie
  • medische training
  • bedrijfsfysiotherapie
  • lymfedrainage (oedeemtherapie)
  • psychosomatische therapie
  • longfysiotherapie
  • incontinentie training
  • valtraining
  • medical taping

Voor welke aandoening?
‘Tennisarm’, ‘etalagebenen’ en nog een aantal abstracte termen worden wel eens gebruikt om bepaalde aandoeningen aan te geven. Wat het precies inhoudt is bij het algemene publiek lang niet altijd bekend. Op de volgende site vindt u een lijst met aandoeningen waar de fysiotherapeut voor geraadpleegd kan worden.

Het beste is om direct bij de fysiotherapeut aan te geven wat uw klachten zijn, zodat hij of zij precies kan bekijken wat voor u de beste zorg is

Samenwerkingsverbanden
Wij werken regelmatig samen met andere praktijken en deskundigen. Fysiotherapie Herengracht Amsterdam is voortgekomen uit de Groepspraktijk ’t Fontainehoff en werkt per 2016 zelfstandig onder leiding van Daniel Sipkema. De praktijk is gecertificeerd en aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).
Bekijk voor meer informatie over de fysiotherapie dit filmpje van het KNGF.


Beste dienstverlening
In ons praktijk streven we naar de beste dienstverlening voor alle cliënten. Hoe dit wordt gewaardeerd kunt u lezen in de aanbevelingen op deze website.

Daniel Sipkema is een zorgzame en deskundige therapeut, een begeleider die in alle rust aandacht geeft aan zijn cliënten. Iemand die goed kan observeren en adviseren.
Hans Witt en Rien Bekkers.